Avanton Productions tuottaa luovia
dokumenttielokuvia, jotka tarkastelevat
ihmisenä olemista ja maailmaa
ympärillämme persoonallisella
ja herkällä otteella.

Ohjaajat

Malin Andersson

Dokumenttielokuvaohjaaja ja valokuvaaja Malin Andersson asuu Irlannissa ja Ruotsissa. Kotimaidensa lisäksi Andersson työskentelee varsin kansainvälisesti, ja hänen dokumenttielokuvansa ovat olleet kansainvälisesti tuotettuja. Anderssonin ensimmäinen elokuva (Belfast Girls, 2006) voitti lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja, ja sitä on esitetty 13 eri tv-yhtiön toimesta ympäri maailmaa.

Filmografia:

2014 Blood Sisters
2006 Belfast Girls

Boris Benjamin Bertram

Boris Benjamin Bertram on elokuvantekijä, ohjaaja, tuottaja ja osaomistaja tanskalaisessa Good Company Pictures-elokuvatuotantoyhtiössä. Hän on valmistunut Tanskan kansallisesta elokuvakoulusta dokumenttielokuvaohjaajaksi vuonna 2005.

Bertram on tehnyt kansainvälisiä dokumenttielokuvia, joita on myyty yli 25 maahan. Hän on myös tehnyt useita elokuvia Tanskan julkiselle televisioyhtiölle DR:lle. Ohjaajana Bertram on kiinnostunut globaaleista kysymyksistä ja hän on erityisesti suuntautunut politiikkaan, konfliktien ratkaisuun, humanitarismiin ja taiteeseen. Bertramin elokuvat ovat voittaneet useita palkintoja esim. Moskovan Elokuvajuhlilla, Camdenin kansainvälisellä Elokuvafestivaalilla, Chelyabinskin elokuvafestivaalilla, MCA Awards: ssa ja hän on voittanut myös TV-Gold -palkinnon parhaasta tanskalaisesta dokumenttielokuvasta.

Filmografia:

2018 Photographer of War
2018 The Human Shelter
2013 The War Campaign
2010 Tankograd
2008 Diplomacy

Ewa Cederstam

Ewa Cederstam on Tukholmassa asuva elokuvaaja ja ohjaaja. Hän on Ruotsin elokuvakoulusta (Dramatiska Institutet) valmistuttuaan toiminut 15 vuotta elokuvaajana ja ohjannut kolme dokumenttielokuvaa.

Filmografia:

2012 Uskaltaa muistaa
2006 Fast eller flytande
2002 Kvinnas plats

Helgi Felixson

Helgi Felixson on tuottanut ja ohjannut yli 20 dokumenttielokuvaa Islannissa, Ruotsissa, eteläisellä Tyynellä valtamerellä, Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Hän on vaikuttanut tuottajana laajasti niin dokumenttien, draamadokumenttien, mainoksien kuin fiktioelokuvienkin saralla. Laajan tuotantonsa myötä Helgi Felixsonin perustama Felix Film on vakiinnuttanut paikkansa pohjoismaisen dokumenttielokuvan kentällä.

Filmografia:

2014 Vive la France!
2011 Skaftfellingur
2009 God Bless Iceland
2008 Catch the Moment
Jne.

Clarisse Hahn

Clarisse Hahn on ranskalais-sveitsiläinen elokuvantekijä. Hän tutkii elokuvissaan henkilökohtaisia ja yhteisöllisiä arvoja, jotka sitovat ihmisiä yhteen. Hahn on erityisen kiinnostunut siitä, kuinka ihmiset heijastavat ympäristöään ja rakentavat identiteettiään erilaisissa olosuhteissa.

Filmografia:

2011 Rakkaani kurdi
2008 Boyzone
2006 Les Protestants
2003 Karima
2000 Oviedie
1999 Hôpital

Mia Halme

Mia Halme on dokumenttielokuvaohjaaja, jonka elokuvien teemat liittyvät ihmisten välisiin suhteisiin ja vapauteen – rakkauteen, perheeseen ja yksinäisyyteen – sekä ihmisarvon mittaan. Elokuvissaan hän katsoo sekä yhteiskunnallisten että inhimillisten kulissien taakse nähdäkseen myös rakenteiden ja arjen koomisen puolen. Mia Halme on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ohjaajaksi vuonna 2003. Ennen tätä Halme on opiskellut yliopistossa tiedotusoppia ja naistutkimusta sekä työskennellyt toimittajana lehdissä ja radiossa. Dokumenttielokuvien ohjauksen ohella hän on opettanut elokuvan tekemistä ja pitänyt dokumenttityöpajoja nuorille.

Filmografia:

2011 Ikuisesti sinun
2007 Iso poika
2005 Yhden hengen perhe
2002 Omalla vastuulla
2002 Carnival Spirit
2001 Sukulaisia
1999 Erotic Vivica

Titti Johnson

Malmössä syntynyt Titti Johnson opiskeli elokuvaa Göteborgin elokuvakoulussa. Titti on toiminut elokuvissa käsikirjoittajana, ohjaajana ja leikkaajana. Vuodesta 2000 hän on työskennellyt Felix Film -tuotantoyhtiössä, missä hän on kehitellyt ja tuottanut useita lyhyitä ja pitkiä dokumenttielokuvia. Nyt Titti toimii pääasiassa käsikirjoittajana, ohjaajana ja leikkaajana.

Filmografia:

2014 Vive la France!
2007 Catch the Moment
2005 Beneath the Stars
2002 Thomas Johnson was My Brother
Jne.

Mina Laamo

Mina Laamo on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen dokumentaarisen elokuvan pääaineesta 2015 ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta 2012 pääaineina yleinen kirjallisuustiede ja sukupuolentutkimus. Omien elokuvien (käsikirjoitus ja ohjaus) lisäksi Laamo on työskennellyt tuottajana ja tuotantopäällikkönä sekä vastannut tiedottamisesta ja markkinoinnista Avantonilla vuosina 2008-2015.

Filmografia:

2014 Matka minuksi
2007 Tuholaiset

Sonja Lindén

Sonja Lindén on työskennellyt elokuvissa tuottajana, tuotantopäällikkönä ja ohjaajana. Omissa ohjauksissaan hän tutkii erityisesti ihmisen vapauden kokemusta ja sen heijastumista ulkoisessa todellisuudessamme. Myös rakkauden ja yksinäisyyden ulottuvuudet ovat elokuvien päällimmäisiä teemoja. Avantonin Lindén perusti vuonna 2006. Sonja Lindén on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta elokuva- ja lavastustaiteen osastolta sekä Helsingin Kauppakorkeakoulusta, inspiroitunut Philip Hoffmanin elokuvaleirillä ja osallistunut Eurodoc-koulutukseen.

Filmografia:

2011 Five Star Existence
2006 Ei kukaan ole saari
2003 Yhdeksän vuoden odotus
2002 Henkäys
2000 Askelia joogatiellä

Julie Bezerra Madsen

Julie Bezerra Madsen valmistui dokumenttielokuvaohjaajaksi (The National Film School of Denmark) vuonna 2013. Hänen lopputyönsä ’Boy’ kiersi ahkerasti festivaaleja ja sai lukuisia palkintoja. Julie on työskennellyt monien tv- dokumenttisarjojen parissa Tanksassa ja journalistina Tv-Glad -kanavalla. 2022 hänen ensimmäinen pitkä dokumenttielokuvansa ’All that remains to be seen’/’Kohti sokeiden maailmaa’ sai ensi-iltansa CPH:DOX -festivaalilla Kööpenhaminassa.

Filmografia:

2022 Kohti sokeiden maailmaa

Hanna Maylett

Hanna Maylett on ohjannut dokumentteja, fiktioita, lyhytelokuvia, TV-elokuvia ja TV-draamasarjoja. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta dokumenttielokuvien ohjaajaksi vuonna 2000. Samana vuonna hänet valittiin ”Cinefondation Residence”-ohjelmaan Pariisissa Cannesin elokuvafestivaaleilla. Hanna Maylettin aiemmat dokumentit ovat voittaneet monia kansainvälisiä ja kotimaisia palkintoja. Hänen debyyttifiktioelokuvansa, Erottamattomat, julkaistiin Suomessa vuonna 2008.

Filmografia:

2011 Kerjäläiselokuva
2008 Erottamattomat
2003 Espoon viimeinen neitsyt
2000 Kiltit tytöt
1998 100 Kelloa
1996 Ratapenkan ruusu

Anu Pennanen

Anu Pennanen on Kirkkonummelta kotoisin oleva kuvataiteilija ja elokuvantekijä, joka asuu ja työskentelee Berliinissä ja Pariisissa. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi 2003 Helsingin Kuvataideakatemian tila-aikataiteen linjalta. Anu Pennasen elokuvia on ollut esillä kuvataidenäyttelyiden lisäksi kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla kuten Rotterdamin ja Hampurin elokuvajuhlilla, Kiasman URB-festivaaleilla sekä museoiden elokuvanäytöksissä (mm. MOMA New York, Pariisin Pompidou-keskus ja Budapestin Ludwig-museo).

Filmografia:

2011 Katseen raunio
2006 Ystävyys
2003 Monumentti näkymättömälle

Salla Sorri

Salla Sorri on vuonna 2014 Taiteen Maisteriksi Aalto-yliopiston dokumenttilinjalta valmistunut elokuvaohjaaja. Vuonna 2016 Sorri aloitti elokuvataiteen jatko-opiskelijana Aalto-yliopistossa sekä 2017 jäsenenä elokuvatutkijoiden Critical Cinema Lab -ryhmässä.

Sorrin elokuvia on esitetty mm. YLEllä, Al Jazeera Worldillä, Cannes Cinéfondation -kilpasarjassa ja Venetsian elokuvajuhlilla Horrizonti- kilpasarjassa.

Filmografia:

2016 — Vårfesten
2016 — Silencio
2015 — Ainahan ne palaa
2015 — Tourette-karaoke
2014 — Between Rings
2014 — Yhteisvastuu – keräyskampanja lyhytelokuvat Suomesta ja Guatemalasta
2012 — Resistente
2009 — Det Dålda Rummet
2008 — Minun kiveni

Helena Öst

Helena Öst on elokuvaleikkaaja, joka on toiminut myös kuvataiteilijana. Hän on leikannut sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Kuvataiteilijana hän on esiintynyt mm. Suomen taiteilijoiden vuosinäyttelyissä ja Helsingin kaupungin museossa, sekä ulkomailla mm. Lontoon Steven Friedman Gallery:ssä. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta elokuva- ja lavastustaiteen osastolta 2011 sekä University of London Goldsmiths Collegesta 1996.

Filmografia:

Yhden kodin muistoksi