Avanton Productions tuottaa luovia
dokumenttielokuvia, jotka tarkastelevat
ihmisenä olemista ja maailmaa
ympärillämme persoonallisella
ja herkällä otteella.

Att sälja en sommarstuga

Elokuva pohtii identiteetin rakentumista, traumojen siirtymistä, muistin ja muistojen merkitystä sekä luopumisen vaikeutta. Elokuvan keskiössä on yhden perheen kesämökki, jonka tiloihin ja pihalle kietoutuvat eletty elämä, yksityinen ja yleinen Suomen historia. Nyt kesämökki on myytävä.

Kohti sokeiden maailmaa

Kohti sokeiden maailmaa kertoo tarinan lähestulkoon sokean äidin ponnisteluista valmistaa poikaansa siihen, että myös tämän maailma yhtenä päivänä tulee muuttumaan pimeäksi. Christina antaa kaikkensa ollakseen sellainen vanhempi, jota olisi itse tarvinnut; ymmärtäväinen ja rakastava äiti. Yhdessä Christina ja Silas keräävät visuaalisia muistoja kauniista maailmasta niin kauan kuin mahdollista.

Siperiaan, rakkaani

Road movie eläkeläispariskunnasta, joka matkustaa viimeisen kerran vaikeisiin oloihin rakastamalleen Siperian tundralle. Pariskunta voittaa ikääntymisen tuomat vaikeudet saadakseen vielä kerran kokea pysähtyneen ajan ja luonnollisen elämäntavan poropaimentolaisten vieraana.

Yhden kodin muistoksi

Yhden kodin muistoksi kertoo identiteetin ja ympäristön välisestä suhteesta. Miltä tuntuu luopua kodista, joka kätkee sisäänsä jäljet monista sukupolvista? Elokuva dokumentoi luopumisen prosessia ja herättää ajatuksia siitä, mistä me luovumme käsinkosketeltavien esineiden lisäksi.

Blood Sisters

Intiimi dokumenttielokuva sisaruudesta ja omaksi itseksi kasvamisesta. Kuinka selvitä kaksoissisaren kanssa järkyttävän kidnappauksen jättämistä arvista? Ja millaista on, kun sisar ei ehkä jonain päivänä enää olekaan vain sinua varten?