matka minuksi

elokuva nuorista naisista, riittämättömyyden tunteesta
ja itsensä löytämisestä

TRAILERI

avanton productions esittää mina laamon dokumenttielokuvan
kuvaus päivi kettunen & tuomo hutri f.s.c. leikkaus tuuli kuittinen äänisuunnittelu janne laine
alkuperäismusiikki frid & frid dramaturginen konsultaatio lena runge graafinen suunnittelu atte karttunen
käsikirjoitus & ohjaus mina laamo tuotanto sonja lindén
levitys suomessa pirkanmaan elokuvakeskus kansainvälinen levitys taskovski films
@avanton productions 2014

TILAA OMA MATKA MINUKSI -DVD!

20160126_135519

Haluaisitko tilata Matka minuksi -elokuvan itsellesi, lahjaksi tai ammattikäyttöön DVD:nä? DVD:n hinta yksityiskäyttöön on 15 euroa ja ammattikäyttöön 20 euroa. Hintaan lisätään kotimaan ykkösluokan kirjemaksu.

Read More

ELOKUVASTA SANOTTUA

news_3

Linkkejä elokuvasta julkaistuihin artikkeleihin, blogikirjoituksiin ja festivaaliesittelyihin! Plaza.fi: Viikon top 5. 30.6.2016 Inside.Arcada: PAD osa 3. 8.6.2016 Inside.Arcada: PAD osa 2. 24.5.2016 Inside.Arcada: PAD osa

Read More

ARTIKKELEITA

olivia_artikkeli

Koottuja lehdistöartikkeleita elokuvasta. Pdf tiedostot avautuvat uuteen ikkunaan.

Read More

Elokuva nuorista naisista, riittämättömyyden tunteesta
ja itsensä löytämisestä

 

Matka minuksi seuraa kolmea nuorta naista, Elliä, Lauraa ja Juuliaa, joita yhdistävät omasta elämästä kertovat blogit – oman elämän jakaminen internetissä tuntemattomien kanssa, sekä kamppailu itsen ja nyky-yhteiskunnan vaatimusten kanssa.

Elli haluaa lopettaa pro-anoreksia -blogin pitämisen, ja palata takaisin yliopistolle pitkänsairasloman jälkeen. Itsekontrollin kanssa tasapainoileva Laura haluaa päästä terapeutin avulla eroon itseinhosta ja masennuksesta, jotta voisi lähteä opiskelemaan Japaniin. Juulialla on muotiblogi, ja 40 000 kuukausittaista seuraajaa, mutta silti blogin pitäminen on myös yksinäistä työtä, ja tuntemattomien ihmisten kohtaaminen kasvotusten tuntuu epämukavalta.

Matka minuksi heijastelee yhteiskunnan suorituskeskeisyyttä: Millaisia vaatimuksia ”elämässäpärjääminen” edellyttää nuorilta, ja kuinka kauaskantoisia seurauksia sillä voi olla. Samalla se on elokuva matkasta kohti ehjää ja kokonaista minuutta, jonka voi ehkä saavuttaa vasta kun onnistuu hyväksymään oman itsen ja maailman epätäydellisyyden.

kesto (52´) 75´

 
Video

“Kolme nuorta naista ja kolme eri tarinaa, joista muodostuu elokuvan keinoin yksi yhteinen ja suuri kertomus. Suuri tarkoittaa tässä tapauksessa koskettavuutta, merkityksellisyyttä ja toiveikkuutta. Kaikkea sitä, mistä ihmisyydessä pitäisi olla kyse.”

★★★★★

Karjalainen

“Laamon taitavasti rakentama dokumentti kasvaa muutaman yksilötarinan kautta yleispäteväksi kuvaukseksi tämän ajan ja kulttuurin muokkaamista nuorista aikuisista.”

★★★★

Turun Sanomat

“Tunnustusten tekeminen oman blogin turvallisten puitteiden suojista ei ole mitään sen rinnalla, kuinka avoimesti ja rohkeasti dokumentin Matka minuksi kolme päähenkilöä puhuvat omista epävarmuuksistaan, psyykkisistä ongelmistaan ja mielen pyörremyrskyistään.”

★★★★

Ilta-Sanomat

“Päivi Kettusen ja Tuomo Hutrin hieno, tirkistelemätön kuvaus tuudittaa nämä rohkeat naiset toivoa antavaan lempeyteen.”

★★★★

Keskisuomalainen

“Slutresultatet är drabbande och berörande, naket och ärligt. Helt nattsvart är det inte heller, filmen saknar varken hopp eller spirande framtidstro.”

★★★★

Vasabladet

“Mina Laamon dokumentti onnistuu avaamaan uusia näkökulmia sekä syömishäiriöihin että ylipäätään nuorten naisten päiden sisään. Se on jo saavutus sinänsä. Matka minuksi ei ole dokumentti vain syömishäiriöistä vaan identiteetistä ja ihmisen kasvusta.”

★★★

Nyt / Helsingin Sanomat

“Tyttöys on haastavaa aikaa. Mina Laamon kaunis dokumentti nuorten naisten itseinhosta ja hauraasta sympaattisuudesta on hieno teko. Rohkeat Juulia, Laura ja Elli näyttävät palan aitoutta.”

★★★

Me Naiset

“Näin suoraa tietä nuoren naisen ajatuksiin ei ole suomalaisessa
dokumenttielokuvassa ennen nähty.”

Nyt.fi

T E A T T E R I T

partnerlogos

Y H T E Y S

MINA LAAMO
ohjaaja, markkinointi

+358 44 066 6062 / mina.laamo@avanton.fi

 

SONJA LINDEN
tuottaja

+358 50 567 1895 / sonja.linden@avanton.fi